2015. október 11., vasárnap

Filmajánló: Tűzpróba


Rendező: Wes Ball

Hossz: 133 perc

Szereplők: Thomas - Dylan O'Brien
                   Teresa - Kaya Scodelario
                   Harriet - Nathalie Emmanuel
                   Newt - Thomas Brodie-Sangster
                   Janson - Aidan Gillen
                   Jorge - Giancarlo Esposito
                   Minho - Ki Hong Lee
                   Brenda - Rosa Salazar
Rövid tartalom:

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogy ha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott; a rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek.
A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést: a perzseltföldön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak.


Saját vélemény:


   Ez mi volt?
   Értem én, hogy egy filmet nem lehet száz százalékosan a könyv alapján elkészíteni, de legalább egy minimális hasonlóságot azért simán belerakhattak volna. Vagy ha ez nem is sikerül nekik, mert például nem tetszik nekik a könyv, akkor miért csinálnak róla filmet Tűzpróba címmel, ha nem is arról szól?
   Nem mondom, hogy unalmas, sőt kifejezetten izgalmasnak találtam, de ez nem a James Dashner-féle trilógia második része volt. Tetszett, mert szépen meg volt csinálva, az új szereplők is megfeleltek az elvárásaimnak, de a film kivitele az egyszerűen borzalmara sikeredett.
   Sajnálom, Wes Ball, én ennél többre számítottam Az útvesztő után.


Értékelés:


★ ★ ☆ ☆ ☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...