2016. április 24., vasárnap

Filmajánló: A szoba

Rendező: Lenny Abrahamson

Hossz: 118 perc

Szereplők: Joy - Brie Larson
                  Jack - Jacob Tremblay
                  öreg Nick - Sean Bridgers
                  veterán - Sandy McMaster
                  Doug - Matt Gordon
                  Parker - Amanda Brugel
                  Grabowski - Joe Pingue
Rövid tartalom:


Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Saját vélemény:

   Már nagyon vártam, hogy végre megnézhessem ezt a filmet, és egy pár hete végre sikerült rá sort kerítenem. Nem is tudom, hogy pontosan mire számítottam, hogy mi lesz benne, de egy kicsit meglepődtem.
   A trailer alapján nem esett le, hogy akaratuk ellenére élnek a Szobában. Én úgy gondoltam, hogy az anyuka, Joy csak így szeretne elmenekülni a világ elől, és megvédeni az egy szem kisfiát az emberektől. Furcsálltam is, de érdekfeszítő volt, viszont örülök, hogy nem ez történt. A másik kedvencem: nem tudtam eldönteni, hogy Jack fiú vagy lány. :D Ez egy unisex név, hosszú haja volt a gyereknek, és hol azt mondták, hogy "lányom", hol azt, hogy "fiam". Szerencsére a film végére eldöntötték a nemét. :D
   Egyébként hihetetlenül felzaklató volt a történet, és én teljes mértékben felnézek Joy-ra, hogy milyen kitartó és fantasztikus anyuka. Szerintem az ilyenekre mondják, hogy hősök. Jack nagyon édes és bátor, kellett ám ahhoz kurázsi, hogy elszökjön tök egyedül öt évesen.
   Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb dráma, amit valaha láttam. A kedvencemmé vált. A szereplőgárda előtt le a kalappal, biztos, hogy mindent beleadtak az alakításukba, ami meg is látszik. De mindenki közül szerintem Brie Larson volt a legjobb. Joy nehéz eset, gyakran vannak/voltak hangulatingadozásai, és minden érzelmet tökéletesen át tudott adni a képernyőn. 

Értékelés:

★ ★ ★ ★ ★ +1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...