2016. március 19., szombat

Sorozatkritika: Pretty Little Liars s6e11


Azt hittem, hogy majd' megőrülök ebbe a fél év várakozásba. Kiderült, hogy ki 'A', erre hagynak utána egy óriási szünetet, milyen pofátlan már! :D 


Na de a sztori. Nekem alapjáraton nagyon tetszik az ötlet, hogy 5 évvel később játszódik a történet. 'A' veszített, a lányok elvégezték a gimnáziumot, és mehetnek az egyetemre. Ebben az első részben azért mégis egy kicsit fura volt látni az úgymond 5 évvel későbbi Aria-t, Hanna-t, Spencer-t, Emily-t és Alison-t. Ha külsőre nem is olyan sokat, belsőre igenis változtak. Nos, azt azért valljuk be, huszonvalahány évesen, amikor már az ember dolgozni kezd, akkor már egyáltalán nem olyan, mint a gimnazista énje.

Furcsa volt Aria, mert olyan, mintha egy kicsit "elgyengült" volna. Értem, hogy borzalmas dolgokon mentek keresztül, de akkor azt az akkori állapotukhoz képest nagyszerűen tűrték, és most meg olyan, mintha az a négy vagy hat év félelme belészorult volna. 
Furcsa volt Hanna, mint divattervező, ami ugye nagy álma volt. Hiszen az utóbbi évadokban bőrdzsekit hordott, levágta a haját és befestette feketére a végét, mondván, nem szeretne hasonlítani Alisonra (ami sikerült is). Most viszont újra a régi, hosszú a haja, újra szoknyákban jár stb, és ismét így látni még egy kicsit szokatlan számomra, mert azt hittem, hogy a külsejével együtt a gondolkozásmenete is megváltozott, ezáltal már az álma is.
Furcsa volt Emily, hiszen ő volt az, aki ritkán titkolózott, nyitott volt és segítőkész, most viszont ő volt az, aki elsőre belehazudott a lányok képébe. Gondolom, van valami a háttérben, és ez egy idő után ki fog derülni, hogy mi is az, de sejtem, hogy nem volt egyszerű számára.
Furcsa volt Spencer, mint diplomata. Oké, ki ne gondolta volna, hogy valami hasonló munkája lesz, de így élőben látni, hogy sikerült elérnie az álmát, és hogy olyan munkája lehet, amihez ért, az valami fantasztikus érzés így nézőként, de még ugye szokatlan. Hiszen az előző részben még iskolabálon volt és minden idejét a barátainak szentelte.
Furcsa volt Alison, mert ő volt az, aki mindig is elvágyódott Rosewood-ból, és mégis ott maradt, ráadásul angoltanárként. Be kell hogy valljam, soha az életemben nem jöttem volna rá, hogy esetleg ő ezzel foglalkozna szívesen. Ráadásul annyira nyugodt, spirituális és vidám, hogy a régi Alire ezt szerintem nem mondhatjuk. Szóval ez egy kellemes csalódás volt.


A rész legelején, amikor visszajön mindenki Charlotte tárgyalására, és összefutnak (Alison kivételével) a kávézóban, az nekem nagyon tetszett, olyan szívszorító volt. Jó, tudom, az előző részben ugyan úgy együtt voltak, csak annyi történt, hogy kiírták hogy 'Öt évvel később', de annyit változtak külsőre a hazugok, hogy én ezt tényleg elhittem. :D

Az egyedüli dolog ami nem tetszik, az az, hogy fogalmam sincsen semmiről. Tehát tényleg, én Ezria-t, Haleb-et és Spoby-t hiányoltam nagyon, ugyanis elképzelésem sem volt arról, hogy ők mindannyian különváltak, és nem együtt mentek el élni a közös életüket. De nem, a rendezőknek ez így nem jó, mindenkinek szakítania kell a másikkal és új embereket találni. Szóval nem tetszett az, hogy Aria az új pasijáról beszélt. Lehet, hogy jófej, de azt sem tudom, hogy ki ő, hogy néz ki, és hogy milyen, mert azért valljuk be, Ezra-t bőven-bőven volt idő kiismerni. Nem tetszett, hogy Hanna máris jegyben járt. Ki a jegyese? Hogy ismerkedtek meg, mióta ismerik egymást, és úgy általánosságban, mi vaaaaan?! Gondolom mindent meg fogunk tudni később, de nekem ez így eddig nem tetszik.

Kimondottan büszke vagyok Aria-ra a tárgyalás miatt. Mindenki szívesen hazudott a bíróságon Charlotte miatt, de Ő ezt nem tette meg. Ő kimondta kerek-perec, hogy ő nem érezné magát biztonságban, ha CeCe-t kiengednék. Tehát tényleg, le a kalappal előtte, és örülök, hogy így történt. Igaz, kiengedték a börtönből 'A'-t, de legalább valakit nem nevezhetünk 5 év után is hazugnak.
Mikor vége volt a tárgyalásnak, és elmentek a lányok az átalakított Radley-ba bulizni, valami fantasztikus volt. Szerintem az összes közül ez a kedvenc jelenetem, mert csak erról tudom elmondani, hogy itt vannak a régi lányok, a jól megismert tinik, akik összejártak iszogatni és nevetgélni.


Na de a csavar. Charlotte komolyan meghalt?? Ennél rosszabb dolgot nem tudtak volna kitalálni? Mi lesz velünk CeCe nélkül, hogy lesz a Pretty Little Liars, olyan amilyennek lennie kell 'A' nélkül? Most komolyan minden úgy lesz, ahogy az első pár részben volt? Kísértetiesen meghal egy DiLaurentis, aztán mindenki hánykolódik utánuk, hogy "ÁÁÁÁÁ, hogy történhetett meg??"? Újra jönnek a hazugságok és titkolózások, 5 év után is? Pedig az ember azt hinné, hogy rohadtul kinőttek már ebből. Ez így szerintem el van rontva. Igaz, hogy a titkokkal, a sunyiságokkal és a hazugságokkal lesz PLL a PLL, de komolyan? Állítólagosan 5 év telik el, és minden kezdődik elölről? Ennél gagyibb megoldást, szerintem nem lehetett volna kitalálni. De majd meglátjuk, hogy milyenek lesznek a további részek.


Végezetül, örülök, hogy ismét láthatom őket, bár szerintem nem kellett volna mindenkinek szétválnia a másiktól, és tovább lépni. Aminek örültem, hogy Spencer  és Caleb tartották a kapcsolatot egymással, nem úgy, mint a többiek, pedig az isten szerelmére, legjobb barátok voltak!
Tetszett a bíróság, hogy Charlotte szabadon engedéséről volt szó, hogy új szereplőket is megismerhettünk, de szerintem attól még a régieken sem kell elfelejteni.
Ami nem tetszett, az csakis kizárólag CeCe halála, mert én mindvégig abban reménykedtem, hogy arról fog szólni ez a pár rész, hogy mindent részletesen elmesél, hogy mit, hogyan és miért csinált, mert szerintem az a 'Game over Charles' rész nem volt elég. 45 perc alatt (sőt, még annyi sem) elmagyarázni 6 és fél évadnyi gonoszságot nem elég.

Erről jut eszembe, nagyon tetszik az új intróötlet-

Remélem tetszett nektek, és igényeltek még folytatást, sajnálom, hogy ilyen későn hoztam, de most, hogy itt van a tavaszi szünet, már lesz több időm (legalábbis remélem, ugyanis elutazok). Igaz, nem lett olyan hosszúságú, mint más blogokon egy átlagos kritika, de ez még számomra új, és még hozzá kell szoknom a mennyiségéhez, ehhez pedig tényleg idő kell, úgyhogy kérlek, ezt nézzétek el nekem.

2 megjegyzés:

 1. Szia, drága! :)

  Most kezdtem bele ebbe a bejegyzésbe, és éreztem, hogy olyan gyorsan pörgök rajta, hogy a végére ténylegesen; felfaltam. Faltam a soraidat, értem úgy. Aranyos kis bejegyzés volt, felfrissülés volt olvasni, valószínűleg azért is, mert nagy kedvelője vagyok a sorozatnak. Illetve, bár kicsit morbidabb stílusa van, ajánlanám az American Horror Story-t, nekem nagy kedvencem. Sőt, ha megnéznél egy évadot, boldogan olvasnék róla kritikát vagy ajánlót. :)

  További sok sikert a blogoláshoz,
  Ölel,

  MIRA C.

  VálaszTörlés
 2. Drága Mira C.!

  Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett! :) Ami pedig az American Horror Story-t illeti, szerintem a The Walking Dead, az Orphan Black és a The 100 után én már semmit sem tartok morbidnak, úgyhogy köszönöm az ajánlást, mindenképpen belenézek. :D

  Köszi, hogy elolvastad a bejegyzést! :)

  x Sam

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...