2016. november 30., szerda

2016. ősz végi összefoglaló

Itt a következő három havi összefoglalóm, remélem, hogy ez is tetszeni fog nektek. :)


Ezalatt a három hónap alatt összesen 11 könyvet tudtam kiolvasni:





1. Kiera Cass Párválasztó sorozatának utolsó részét, azaz A koronát hatalmas nagy szívfájdalmam volt kiolvasni, ugyanis hiába imádtam minden egyes sorát, maga a tudat, hogy ezennel tényleg vége a sorozatnak az engem egyszerűen nem tudott nyugton hagyni. Ide kattintva elolvashatjátok a róla írt kritikámat: x
PDF link: x

2. Szophoklész - Antigoné. Új iskola, új esélyek, új irodalom tanár. Muszáj volt valahogy bevágódni nála, bocsi.
PDF link: x

3. Gimesi Dóra - Jeli Viktória - Tasnádi István: Időfutár - A körző titkát eredetileg egy verseny miatt kezdtem el olvasni, de végül eléggé tetszett a könyv, így lehet, hogy még hallani fogtok a folytatásairól. :)
PDF link: x


4. Anna Todd - Miután boldogok leszünk. Igen, igen, öt hónap kellett, hogy befejezzem ezt a zseniális sorozatot. Azonban engem ez a zárás annyira nem nyűgözött le. Persze, tetszett, maga a történet vége, de az előtte lévő 400 oldallal nemigen vagyok megelégedve. Hiányzott belőle a miutános feeling.
PDF link: x

5. A. M. Aranth - Oculus című könyvét a Főnix Könyvműhely által olvashattam ki, és ha talán azt mondom, hogy imádtam, akkor nem fogalmazok elég pontosan. De tényleg, olvassátok el ti is! Kritikám róla: x
PDF link: nem találtam :(


6. Leiner Laura Valaholját már jézusom, mennyire vártam. Egyszerűen nem hagyott nyugodni a Nélküled zárása, de végül is annyira boldog vagyok ettől a résztől! Nagyon, nagyon, nagyon!
PDF link: x


7. Rachel Hawkins - Hex Hall sorozatát igazából csak azért kezdtem el olvasni, mert unatkoztam a suliban, és ez az egy PDF volt a telefonomon. Nagyon látszott az első részen, hogy ez még csak egy bevezetés, és majd a folytatásokban lesz a kaland. Itt most csak igazából megismerkedtünk a szereplőkkel. De a többi rész... Hát, azok valami eszméletlenül jók voltak. Tele humorral és rengeteg kalanddal társítva, úgyhogy ha egy könnyen olvasható, vicces sztorira vágysz, akkor mindenképpen a Hex Hall-t ajánlom erre.
PDF link: 1. , 2. , 3.

8. Jessica Sorensen - Ella és Micha titka már régóta rajta volt a kívánságlistámon, így mikor be tudtam szerezni PDF-ben, azonnal neki is láttam az olvasásának, és eszméletlenül tetszett. Nem is értem, hogy az emberek miért értékelték le annyira. Oké, hogy nem lett annyira jó, mint a Callie&Kayden, de attól még szerintem fantasztikus egy regény, és Jessica Sorensen is egy zseniális írónő.
PDF link: x


9. Kody Keplinger - A hazugságháló. Ha olvastad a The DUFF című könyvet, akkor ezt is muszáj lesz valahogy beszerezned, mert hihetetlenül jó, tényleg, maga az alapsztori és a kivitel is.
PDF link: még nincsen


Hála a Főnix Könyvműhely kiadónak, egy újabb könyvvel gazdagodhattam, még pedig nem mással, mint A. M. Aranth - Oculus című könyvével.



,,Mit ​​tennél, ha tudnád, hogy egy napon elveszíted a nevedet, a családodat, a barátaidat, a jogaidat és jó pénzért egy vak Idős tudós mellé adnak oculusnak, hogy helyette láss és a nap harminckét órájából huszonhatban neki bámulj mikroszkópba?
Itt, Avalonon így megy. Akkor is, ha emiatt őrült szektások megpróbálnak felrobbantani, megutál a legjobb barátod, elszaporodnak a vágások a csuklódon… mert itt ez a rend.
A nevem Truth Dunn volt. Most már nem vagyok ember. Nem vagyok személy. Csak oculus.

*

Mit tennél, ha tudnád, hogy a legjobb barátod, egy lány, akit mindennél jobban szeretsz, rabszolga lesz? Végig tudnád nézni, ahogy tönkremegy? Hogy lassan megfojtja a rendszer? Mit éreznél, látva a híradóban egy robbantás helyszínén, mint szerencsés túlélőt?
Az én válaszom egyszerű. Én megpróbálnám kiszabadítani. Akkor is, ha nem akarja. Akkor is, ha nyakig véres leszek közben. Akármit is kelljen tennem.
A nevem Aoi Kane. És én nem fogadom el, hogy itt ez a rend.

*

Mit tennél, ha tudnád, hogy az Ellenséged, az, akinek a levadászására mindent feltettél, ott van az orrod előtt? Hogy még csak nem is tudja, hogy a világon vagy? Hogy elképzelni is képtelen, hogy mérgezett nyílvesszőként rohansz felé?
Én nem várok. Lecsapok rá, és eltaposom, ahogy érdemli. Bele sem gondolok, hogy mit ránt magával a semmibe.
A nevem nem számít. De mától én vagyok itt a rend."

Szeptember elején körbejártam Kaposvár központját, és úgy voltam vele, hogy a francba is, itt a suli, legalább kezdődjön jól, így megvettem Kiera Cass - A korona című könyvét.



,,A PÁRVÁLASZTÓT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG. 

A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZÍVE VAN.

Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet. 
A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna.
Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul."


A Twister Media könyvkiadó megajándékozott egy könyvvel, mégpedig Anne Bishop - Vörös betűkkel című regényével, amit ezúttal is nagyon szépen köszönök. :)




,,Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.
Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc."


Nagyon szépen köszönöm a Maxim Könyvkiadónak, hogy megkaphattam tőlük értékelésre Anna Banks - Poszeidón című könyvét. :)


,,Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nehezen képes feldolgozni a traumát. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen.
Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?"


A Hex Hall sorozatot, az Ella és Micha titkát, az Időfutárt és a Miután boldogok leszünköt PDF-ben olvastam el, az Antigonét a kollégiumi könyvtárból vettem ki, a Valaholt és A hazugsághálót kölcsönkaptam, a többi meg saját volt. :)

Ahhoz képest, hogy elkezdődött a suli, egész sok könyvet olvastam ki, igaz, hogy fele annyit se, mint nyáron, de hát ez elég valószínű volt. Így is meg vagyok elégedve a teljesítményemmel. :)

Mit várok a következő három hónaptól?

A téli szünet alatt szeretnék sok könyvet elolvasni, mert szerintem a félévzárás miatt nem sok időm lesz suliidőben, ugyanis rengeteget kell javítanom. 
De amúgy ha szerintem  meg tartom ezt a könyvátlagot, az úgy tök jó lenne.


Köszönöm, hogy végigolvastátok ezt a bejegyzést! :) Ti hány könyvet tudtatok elolvasni suliidőben?

2 megjegyzés:

  1. Hajrá, sweetiem <3 Még sok-sok ilyen élményeket.
    UI: Én ebben a három hónapban 25 könyvet olvastam:)

    All the love xx
    Barby

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...