2017. március 11., szombat

2016-2017. tél végi összefoglaló

Sziasztok! Sajnálom, hogy egy kicsit később hoztam a szokásos háromhavi könyvösszefoglalót, igyekszem a tavaszit nem eltolni. 

Összesen 9 könyvet olvastam el az elmúlt három hónapban, aminek nem igazán örülök, mert szerintem tudtam volna most egy kicsivel többet is.1. Anna Banks Szirénia örökségei sorozatának első két részét olvastam ki, amik nekem hihetetenül tetszettek. Az első részéről már készítettem kritikát (Kattints ide érte), a másodikról meg már folyamatban van. Személy szerint a Poszeidón jobban tetszett, mint a Triton, mert az utóbbiban kissé háttérbe szorult Emma és Galén kapcsolata, inkább a szirének életmódjára, kultúrájára koncentrált az írónő.
PDF link: 1. , 2. 


2. Stephanie Perkins - Isla és a hepiend című művét istenem, de régóta vártam már! Az Anna és a francia csók trilógia a kedvencem, és bár sajnáltam, hogy ezzel kötettel lezárult a történet, de mondhatni, az írónő kárpótolt mindezért, mert imádtam olvasni minden egyes sorát a könyvnek, nagyon aranyosra sikeredett! (Kattints ide az ajánlójáért)

PDF link: még nincs


3. A. M. Aranth - A Liliom Kora. Ez volt az első ilyen novella, amihez lehetett szerencsém a Főnix Könyvműhely jóvoltából, és meg kell hogy mondjam, nagyon tetszett. Maga a világ is, amit A. M. Aranth felépített, a történetszál a maga rejtélyeivel és az író stílusa is, természetesen. Szerintem még fogok hasonló könyveket olvasni a közeljövőben. :) (Kattints ide a kritikáért)4. Colleen Hoover írásaival már nyáron volt szerencsém megismerkedni, és a Szívcsapás sorozat első része hihetetlenül tetszett, úgyhogy nem is értem, hogy miért tartogattam idáig a folytatásainak az olvasását. Nem mondom, hogy nem voltak jók, de azért szerintem messze nem érték el az első rész hangulatát.

PDF link: 2. , 3.

5. Gondoltam, ha már ennyire belelendültem a novellák olvasásába, akkor jöhet egy kis Cassandra Clare is, így Az Árnyvadász Akadémia harmadik részét alig egy óra alatt kis is végeztem, és be kell hogy valljam: eddig ez a történet tetszett a legjobban. Imádtam anno a Pokoli szerkezeteket és jó volt visszatérni az akkori szereplők világába. #JemandTessaforever
PDF link: x

6. Igen, igen, már megint Párválasztó, nem tehetek róla, de annyira imádom ezt a sorozatot, úgyhogy muszáj volt végre újraolvasnom. ♥
PDF link: x

7. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei már régóta rajta szerepelt a kívánságlistámon, és ezer hála és köszönet a Kossuth Kiadónak, hogy elküldték nekem értékelésre, mert nagyon tetszett, egyszerűen zseniális lett minden fejezet, amit Ransom Riggs megírt. És azok a képek... Erre tényleg nem lehet mást mondani, csak tényeg azt, hogy különleges. (Kritikájáért kattints ide)


Mindemellett 6 új könyvvel gazdagodhattam, először is december 2-án, amint megjelent az Isla és a hepiend én máris rohantam a könyvesboltba az egyik barátnőmmel, akivel bár kalandosan, de sikeresen meg tudtam vásárolni ezt a csodát. ♥

,,A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját? 

A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól. 

A rajongók kedvencei, Anna, Étienne, Lola és Cricket mind felbukkannak ebben az igaz szerelemről szóló, édes és érzelmes történetben – amihez New York, Párizs és Barcelona szolgáltatja a bámulatos hátteret –, Stephanie Perkins népszerű sorozatának lezárásában."


Osztálykarácsonykor az osztályfőnököm húzott engem, aki meglepett engem egy könyvvel. Hát, mit ne mondjak, nagyon örültem neki. :D

,,Mi egyéb nektek a karácsony, mint az az idő, amikor számlákkal kell fizetni pénz nélkül; amikor egy évvel öregebbek vagytok, de egy órával sem gazdagabbak? gúnyolódik Scrooge úr, minden idők irodalmának talán legfösvényebb, legkellemetlenebb figurája. Humbug mondja megvetően a nyomorultak szent áhítatára. Ám csodálatos látomásai nyomán a nagy Ünnepre még az ő gonoszsága is megváltásra lel, a múlt és a jövő képei rádöbbentik sivár jelenének ostobaságára."A Főnix Könyvműhely meglepett két könyvvel is: A. M. Aranth - A Liliom Kora és Vivien Holloway - Végtelen horizont című műveivel. Ebből még csak az egyiket volt alkalmam elolvasni, de remélem, hamarosan lesz a másikra is. :)

,,A ​Város otthon, béke, biztonság.

Lily, amióta az eszét tudja, a Városban élt. A Város volt hazája, táplálója és élete. Egy nap azonban, amikor rejtélyes emberek rabolják el, rá kell döbbennie, hogy a mélyben a Város szörnyű titkokat rejt: az utcák kövei alatt, a dübörgő gőzgépeknél és kavargó csatornajáratoknál is mélyebben iszonyatos sötétség lapul, amellyel egyedül ő veheti fel a harcot.

Vincent mindent elvesztett. A lány, akiért az életét is odaadná, eltűnt. A nyomozás során a férfi mindennel és mindenkivel szembeszáll, hogy visszakaphassa – közben nem is sejti, hogy ellenségei már rég kivetették hálójukat, és minden lépés csak közelebb viszi a végzetéhez.

Közben megállíthatatlanul közeledik újév napja, egy új korszak hajnala, amikor a Város acél szíve lángra lobban és ünneplő embertömegek lepik el a ködlepte utcákat. És egyikük sem tudja, hogy közben éhes szempárok milliói, mint megannyi csillag pislognak a Városra a külső sötétségből."

Mert a Város már nem csak otthon és béke, hanem egy ősi, titkos háború frontvonala, amely egész világok sorsát dönti el."


,,Becky ​Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.

Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását. 
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását. 
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához. 
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret."


Decemberben résztvettem egy Álomgyáros rendezvényen Barbival, és ott recenzióként megkaptam Anne L. Green - Viharos érzelmek című könyvét, amit már el is kezdtem olvasni.

,,Szenvedély ​nélkül lehet élni, de vajon érdemes? 
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át. 
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr. 
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás.

Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában? 
Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje, a váratlan fordulatokban bővelkedő legújabb romantikus-erotikus regényében válaszokat keres a sokakat izgató kérdésekre."


A Kossuth Kiadó által gazdagodhattam Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvével, amit nem győzök kihangsólyozni, hogy mennyire imádtam. :)

„Fordulatos, ​megindító, sajátos hangulatú regény. Izgalmasan társítja a furcsa régi fényképeket a felejthetetlen történettel.” 
John Green, a New York Times újságírója, több sikerkönyv szerzője

Egy rejtélyes sziget 
Egy elhagyott árvaház 
Egy különös fényképekből álló gyűjtemény

Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek. 
Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat."


A Tritont, a Visszavonulót, az Ez a lányt, a Whitechapel rémét és a Párválasztót PDF-ben, és a Poszeidónt, az Isla és a hepiendet, A Liliom Korát és a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit pedig könyv formájában olvastam el. :)


Mit várok a következő három hónaptól?

Leginkább azt, hogy behozom a lemaradásaimat a recenziókból. Iszonyatosan bűntudatom van miattuk, de tényleg. Nem mondom, hogy több szabadidőm lesz olvasni, mert azt főleg nyárra tartogatom, de reménykedem, hogy majd a tavaszi szünetben azért majd pótolhatom a lemaradásaimat. :)


Ahhoz képest, hogy alig volt időm még levegőt is venni, elég sok könyvet elolvastam. Igaz, hogy ez nem ér fel még a nyári olvasmánylistám harmadával sem, de majd eljön még az én időm, meglátjátok. :D Ti hányat tudtatok elolvasni ezalatt a három hónap alatt? Volt könyv karácsonykor a fa alatt? :)

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez is szép teljesítmény ♡
    Biztos vagyok benne, hogy sikerül majd elérned a most felsorolt céljaidat tavaszra❤

    Puszi,
    Barby

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...