2017. április 9., vasárnap

KKB-s Tavaszköszöntő Projekt - Könyvek, melyek engem a tavaszra emlékeztetnek


Már nagyban benne is vagyunk a tavaszban - őrület, mi? Hamarosan nyár! -, ezért úgy gondoltam, hogy mindenképpen meg szeretném osztani veletek azokat a könyveket, amelyik borító, fülszöveg, vagy csak szimplán egy élmény után engem a tavaszra emlékeztetnek. Na, de akkor lássuk is a listát:

1. Stephanie Perkins - Anna és a francia csók


Ezt a könyvet tavaly márciusban olvastam ki először, ugyanis már régóta szemezgettem vele, valamint rengetegen mondták már nekem, hogy ez az a könyv, amibe én bele fogok szeretni. Mit ne mondjak, igazuk is volt.
Hogy miért jut róla a tavasz eszembe? Elsősorban az olvasása miatt, mert egy hatalmas élményt nyújtott, valamint ettől a zöldes borító miatt. Vidám, és tényleg, olyan pozitív érzéssel tölt el, ha ránézhetek. De lehet, hogy ebben az is közrejátszik, hogy mennyire imádom is ezt a sorozatot. :)



2. Kelly Oram - Szívzűrterápia strébereknek


Nem tudom, hogy miért maradt meg bennem annyira ez a könyv, hogy én tavasszal olvastam, de emlékeszem, hogy vadásztam a pdf-im között, és egyszercsak megláttam, megtetszett a címe, és nekiültem olvasni. Egy éjszaka alatt végeztem is vele, annyi szerencsém, hogy másnap nem írtunk semmiből sem dolgozatot, mert hulla fáradt voltam...
De emlékszem, hogy másnap reggel izgatottan mentem a buszmegállóba, ahol Lénának elkezdtem ecsetelni, hogy milyen király volt már ez a könyv, és aznap már nem is tudott tőlem emiatt megszabadulni. Bármi történt, valamilyen apró jelenetet mindig ehhez a könyvhöz tudtam kötni. 


3. Leiner Laura - Egyszer


Semmi kétség affelől, ha jön a tavasz, az azt jelenti, hogy jön az új Laura könyv, ami idén nem más, mint az Egyszer, a Bexi sorozatnak (sajnos) a lezárókötete. 
Az elmúlt években, ha kiadták ez új részét a sorozatnak, akkor mindig vártam, hogy az egyik barátnőm megvegye, és aztán kölcsönkérhessem tőle, vagy éppen feltegyék pdf-ben. Emlékszem, hogy milyen nagy harcokat vívtunk az osztályban amiatt, hogy ki kapja meg hamarabb. :D Konkrét listát kellett írnunk amiatt, hogy ne felejtsük el, hogy ki, ki után kapja meg.



4. Colleen Hoover - Maybe Someday


Aki ismer, vagy régóta követi a blogomat az tudhatja, hogy Colleen Hoover-t a kedvenc íróim között tudhatom, és iszonyatosan megörültem, mikor megtudtam, hogy idén új könyve jelenik meg.
Hogy miért kapcsolódik a tavaszhoz? Azért, mert az áprilisi könyvfesztiválon lehet megvenni belőle a legújabb példányokat, szóval aki jön könyvfesztre, mint én, az hamar le tud csapni rá. :D





5. J. K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve


Tavaly évvége felé nem volt időm arra, hogy délutánonként olvasgassak, de a Harry Potter első részét én már csak azért is el szerettem volna, így iskolaidőben, szünetben vagy a tanítás alatt sunyiban kihúztam a padból. 
Emlékszem, hogy leginkább irodalom órán vettem elő, mert az évvégi vizsgára készültünk, és éppen József Attiláról tanultunk (Léna, azok a régi szép idők, ugye?♥), az meg engem baromira nem érdekelt (typical...), így valahogy muszáj volt elszórakoztatnom magamat. :D





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...