2016. április 2., szombat

Disney Book TAG


Ezt a TAG-et először Csecse Attila csatornáján láttam, de a kérdéseket, azokat a Maybe I'm a bookworm... oldalról szedtem.


The Little Mermaid - A Kis HableányEgy karakter, aki úgymond egy "partra vetett hal". 
Valaki, aki szerinted nem igazán illik az író által megteremtett világába.

Nekem erről egyből Clary jutott eszembe a Végzet Ereklyéi sorozatból. Egyszerűen nem tud semmiről, és senkiről, kiderült, hogy az egész élete egy nagy hazugság volt, és hirtelen nem tud mit kezdeni magával, mert nem találja sehol se a helyét. Új világot ismer meg, új fajokat, amikről egészen idáig azt hitte, hogy kitalációk, és szerintem ezáltal válig ő "partra vetett hallá".


Cinderella - HamupipőkeEgy karakter, aki jelentős átalakuláson megy keresztül.

Camryn Benett A soha határából. Camryn egy hipochonder, depressziós, lelkileg magányos csaj, aki egyszerűen nem mer élni. Olyan sok minden borzalmon keresztülment, hogy már fél bátornak lenni. Ez azonban megváltozik, amikor elege lesz mindenből, felül egy buszra, és megtalálja a szerelmet. Camryn kitör a saját komfort zónájából, és a szégyenlős, szerény kislányból lesz egy bátor és magabiztos nő. Ez szerintem egy elég jelentős átalakulás, bárki bármit mond.


Snow White - HófehérkeEgy könyv eklektikus szereplőgárdával

Lola és a szomszéd srác. Lola a stílusa alapján egy kicsikét visszafogottabb Lady Gaga, aki imád varrni, és hülyülni. Cricket egy vágyakkal teli, szerény, feltaláló típus. Max meg egy bunkó, érzéketlen rocker. Annyira különböznek egymástól a karakterek, hogy azt már jó látni. Ettől válig igazán érdekessé a könyv.


Sleeping Beauty - Csipkerózsika


 

Egy könyv, ami igencsak altató hatással volt rád.

Az útvesztő. Nem tudom, lehet hogy azért találtam unalmasnak a könyvet, mert már korábban láttam a filmet, de egyszerűen olvastam a sorokat, és annyira untam magamat, hogy körülbelül egy oldal után félre is tettem. Lehet, ha most kéne olvasnom a könyvet, tetszene, de másfél éve nem igazán jött be.


The Lion King - Az oroszlánykirály


Egy olyan karakter, akit valami trauma ért gyermekkorában.

Sky a Lélektársakból. A szülei meghaltak, árva lett, nevelőszülőhöz került, akik verték, hazugnak titulálták, semmirekellőnek nevezték, majd fogták, kidobták egy autóból és otthagyták az alig 10 éves lányt. Sky felejteni akart, de nem nagyon sikerült neki. A traumákat nehéz is, főleg az ilyeneket.

The Beauty and the Beast - A Szépség és a Szörnyeteg
Egy szörnyen nagy könyv, amitől először megijedtél, de mégis nagyszerűnek találtad a történetét.

Cassandra Clare - Az angyal. 467 oldalból áll,  és tavaly, mikor megvettem féltem belekezdeni, mert tudtam, hogy több hónap lesz, mire kivégzem. Akkor még nem tudtam, hogy az lesz a kedvenc könyvem. ♥ Ma már egy nap alatt ki tudok olvasni egy ilyen vastagságú kötetet, de egy éve még egy hatalmas kihívásnak tekintettem.

Aladdin


Egy karakter akinek teljesül a kívánsága, jó vagy rossz értelemben.

Ella (vagy Cinder), a Cinder és Ellából. Mindkettőjüknek hatalmas nagy álma, hogy találkozhassanak egymással, de ez sajnos nem történhet meg bizonyos okok miatt. Viszont egyszer tényleg összehozza őket a sors elég viccesen.

Mulan - Mulán


Egy szereplő, aki nem az, mint akinek kiadja magát.

Erről rögtön Callie jutott eszembe A testbérlőkből. Sőt, abban az egész világban senki sem az, mint akinek adja magát, mint azt ahogyan a címből ki lehet találni. Callie-nek pénz kell, így kiadja a saját testét egy olyan 40-50 éves nőnek. Viszont a chip, ami mindezt lehetővé teszi, meghibásodik benne, így a lány öntudatára ébred, és hogy megkaphassa azt a hatalmas pénzösszeget, el kell játszania a bérlő szerepét.

Toy Story


Egy könyv, aminek bárcsak életre kelnének a szereplői.

Anna és a francia csók. Annak a könyvnek a szereplői hihetetlenül viccesek, aranyosak és olyanok, akikkel szívesen lennél a nap 24 órájában. Anna a világ legjobb főszereplője, imádtam Ő lenni, és még nagyszerűbb lenne a valóságban is megismerni. St Claire meg tökéletes, és hát egy álompasi, szóval bárcsak életre kelne... :D

Disney Descendants - Disney Leszármazottak


Kedvenc fő gonoszod, ellenséged, vagy erkölcsileg romlott szereplőd.

Valamiért mindig Demóna volt a kedvenc gonosztevőm. Talán azért, mert benne volt annyi gerinc, hogy nem küldött az ellensége után például egy vadászt, vagy egy dzsint elvégezni a piszkos munkát. Ő kiszort egy átkot, megmondta hogy mi lesz, aztán drámaian eltűnt, mikor mindenkin úrrá lett a pánik. Jó, persze lehetne azt mondani, hogy Csipkerózsikát is egy rokka vitte a halálba, de szerintem az sem mindegy, eredetileg is úgy volt, hogy az öli meg, vagy ez volt az utolsó lehetősége Demónának vagy bármelyik másik gonosznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...