2017. január 1., vasárnap

Könyvajánló: Anna Todd - Miután boldogok leszünk

Író: Anna Todd
Cím: Miután boldogok leszünk
Eredeti cím: After Ever Happy
Oldalszám: 400
Elmesélő: Tessa Young, E/1.; Hardin Scott, E/1.
Kategória: romantikus
Kiadó: GABO
Eredeti megjelenés éve: 2015.
Kiadás éve Magyarországon: 2016.
Könyv további részei: Miután, Miután összecsaptunk, Miután elbuktunk


Rövid tartalom:


Tessa ​​és Hardin kapcsolata eddig minden nehézséggel dacolt, de vajon boldogan élnek majd, amíg meg nem halnak?Miután boldogok leszünk, 

az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.


Tessát és Hardint már elég meglepetés érte. A köztük lévő kötelék erősebb, mint valaha, de az újabb és újabb kihívások alapjaiban rengetik meg a kapcsolatukat, és Hardin áthatolhatatlannak hitt páncélján is rést ütnek. Miközben mindkettejük családjáról megdöbbentő titkok kerülnek napvilágra, egyértelművé válik, hogy nem is különböznek annyira egymástól. Tessa már nem az a kedves, egyszerű, jó kislány, mint amikor megismerte Hardint, és Hardin sem ugyanaz a szívtelen, mogorva fiú, akibe Tessa beleszeretett. Tessa már megérti a Hardinban kavargó sötét érzelmeket, és tudja, hogy csak ő csillapíthatja le, amikor ezek a démonok a felszínre törnek. Hardinnak szüksége van rá. De minél több részlet derül ki Hardin múltjából, ő annál zárkózottabb lesz, el akarja magától taszítani Tessát, és mindenkit, aki közel áll hozzá. Eljön az az idő, amikor Tessa már nem biztos abban, hogy önmaga feláldozása nélkül meg tudja menteni Hardint. Megéri-e a szerelem, hogy feladja érte a saját egyéniségét? Nem akar meghátrálni, de igazából kiért harcol? Hardinért vagy saját magáért?


Saját vélemény:

Sokáig képtelen voltam írni bármilyen értékelést erről a könyvről. Tetszett, de mégsem. Utáltam, de mégsem. Beleszerettem, de mégsem. Örültem a végének, de mégsem. Értelmes ez így egyáltalán? 
Nagyon nyugis volt. Már mindketten belefáradtak a sok, nevetséges vitákba, megbékéltek egymás mellett, de mégis különváltak. Egy részben meg tudtam érteni Tessa döntését, de mélyen, legbelül tomboltam, hogy „Miért? Miért teszed ezt az olvasókkal? Miért nem könnyíted meg a dolgunkat?” Az elején még jó ötletnek tartottam ezt a 'kell egy kis tér' dolgot, de amit már Anna Todd a végén művelt azt már túlzásnak találtam. 
Nagyon tetszett, hogy végigkísérhettük Hardin jobb emberré válását. Egyrészt megtisztelő (úgyhogy köszi, Anna), másrészt pedig szerintem mindenki erre volt leginkább kíváncsi. Visszagondolva Hardin személyiségére a sorozat első részéből, szerintem senki sem mondta volna meg, hogy az a Hardin Scott, és ez a Hardin Scott, akiről már itt olvashatunk egy, és ugyanaz az ember. 
A könyv vége pedig tetszett (de mégsem). Igazából az történt, amire mindenki legjobban vágyott, és hát azért valljuk be, így kellett történnie mindennek, de a rengeteg ugrálás miatt nekem már az életkedvem is elment. Amikor már harmadjára láttam meg, a „két évvel később” feliratot, már legszívesebben kitéptem volna egyesével az összes hajszálamat.
De mindettől eltekintve egy csodás zárása ez a könyv a sorozatnak, volt benne minden: fordulat, szerelem, sírás, utazás, humor. Fáj a szívem amiatt, hogy vége van, de szerintem tökéletesen lett lezárva, amire ha kényszerítenének sem változtatnám meg.

Értékelés:

★ ★ ★ ★ ☆

Online elérhetőség:

2 megjegyzés:

 1. Same feelings.
  Imádtam, de a vége az annyira durván össze lett csapva, hogy az katasztrófa.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, sajnos.
   Szerintem így a könyv felétől kezdve össze lett csapva, ha legalább hagyta volna tovább kibontakozni a szálat, úgy lehet, hogy jobb lett volna.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...