2017. január 15., vasárnap

The Chocolade Book Tag


Köszönöm a kihívást Barbynak! :)

1. Tejcsokoládé, avagy egy népszerű könyv, amit el akarsz olvasni

Sok ilyen könyv van. Például az Obszidiánt Jennifer L. Armentrout-tól, a Tökéletes kémiát Simone Elkeles-től, a Papírvárosokat John Green-től, vagy éppen az Enigmát Helena Silence-től, de mindig találok valami érdekesebbet tőlük, amit el akarok olvasni. Biztos, hogy nagyon jók ezek a könyvek, de az én érdeklődésemet nem igazán keltették fel.
De majd egyszer...

2. Étcsokoládé, avagy egy sötét témájú könyv

Ava Dellaira - Kedves halottak! Még nem fejeztem be a könyvet, de igazából éppen ezért, mert nagyon sötét a témája, és túlontúl rám is áthat a depressziós hangulata. 

3. Fehér csokoládé, avagy egy vidám könyv

Rachel Hawkins Hex Hall című könyve szerintem a legjobb válasz ide. Vicces, aranyos, hangulatos, és minden oldalát mosolyogva olvastam el. Imádtam!

4. Csokoládé, amelynek karamell van a közepén, avagy a könyv, ami ellágyított

A legutolsó ilyen könyv az Stephanie Perkins - Isla és a hepiend volt. Éppen a koleszban, a betegszobán láttam neki, nyakig betakarózva, forró teával mellettem, és teljesen oda voltam tőle. Édes, vicces, romantikus könyv egy zseniális író tolla által nagyszerű karakterekkel.

5. Snikers, avagy egy könyv, amiért megőrülsz

Őszintén. ide kettőt is tudnék írni, az első, az Kiera Cass Párválasztó sorozatának az összes része, a másik pedig Stephanie Perkins Anna és a francia csókja. Komolyan mondom, ezeknél a Földön nincsen jobb könyv. 
Újra kéne már olvasnom őket. Megint.

6. Ostyamentes Kit Kat, avagy egy könyv, ami meglepett

Anna Todd Miután sorozatának az utolsó része, a Miután boldogok leszünk. Az elején nem volt semmi bajom vele, a szokásos viták, fordulatok, sírás, elhagyás, újra összejövetel, de aztán a könyv felétől egy olyan hatalmas nagy fordulatot csempészett bele a történetbe az írónő, hogy csak leesett állal lapozgattam, és törtem a fejemet az eseményeken, közben meg magamban mondogattam, hogy "Nem, nem ronthatod el így!". De végül megtette. Főleg az évugrálásokkal. 

7. Forró csokoládé fejszínhabbal és pillecukorral, avagy egy könyv, amit bármikor szívesen újraolvasol

Joss Stirling Lélektársak sorozatának az összes része. Már így is hatszor, ha nem többször újraolvastam őket, mert egyszerűen imádom minden egyes sorát a történetnek. Az író stílusa lenyűgöző, gördülékeny, ráadásul az a fantázia hozzá... Remek könyveket alkotott, tényleg!

8. Bonbon, avagy egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet

A. M. Aranth - Oculus. Őszintén, nem igazán szoktam sci-fit olvasni, pláne nem olyat, amiben háború van, de engem teljesen lenyűgözött. Vicces, jól felépített, fordulatokkal társított történet, amiben szerintem mindenki örömét lelné.

9. Tejbevonó masszás, avagy egy könyv, ami édesnek tűnik, aztán mégis a kukában landol

Az Altatódal Sarah Dessentől szerintem tökéletesen illik ehhez a ponthoz. Olyan cuki alaptörténete, címe és borítója van (bár az utóbbi nagyon nem illik a történethez), miért kellett ennyire elrontani? Remy személyisége és hisztijei teljesen tönkre vágták az amúgy érdekfeszítő könyvet.
Semmi sem történt szinte a történetben, Remy végig hisztizett, a másik főszereplőről meg alig olvashattunk pár oldal erejéig összesen.

10. Kinder Pinguin, avagy egy olyan könyv, aminek az olvasása után még a történet világában érzed magad

Hát, ide mindenképpen a Cassandra Clare könyveit tudnám sorolni. Az Árnyvadász világ az, ahol legszívesebben élném a mindennapjaimat. Vérfarkasokkal, vámpírokkal, boszorkánymesterekkel, rúnákkal teletetoválva, napi edzésekre járva. Tökéletes lenne, az fix!


_______________________

Még egyszer köszönöm a kihívást Barbynak, nekem most nincsen saját kihívottam, bárki kitöltheti, aki szeretnék, csak egy forrásmegjelölést tegyenek mellé. :)

6 megjegyzés:

  1. Jó sokban egyetértek veled❤
    Az első pontban megjelöltek nagy részét meg csak ajánlani tudom:D ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D♥ Ígérem, el fogom őket olvasni majd. :D Lehet, hogy ez lesz a célom idén. :D

      Törlés
  2. Jöttem, láttam, éhes lettem :D

    VálaszTörlés
  3. Az első kérdésre adott válaszod pont azok a könyvek, amiket vétek kihagyni. Igaz én a papírvárosokat nagyon gyengének éreztem, de ez is valószínüleg azért volt , mert az író könyvei annyira egy sablonra épülnek, hogy 3-4 történet után számomra élvezhetetlenné tette.

    De az Obszdián sorozat és Tökéletes kémia első két kötete valami fenomenális. Komolyan megéri elkezdeni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. John Green-től én csak a Csillagainkban a hibát olvastam, de nagyon nem tetszett a stílusa, viszont a Papírvárosok alaptörténete nekem nagyon tetszik, úgyhogy lehet, hogy azért adok neki egy esélyt. :)

      Egyszer el fogom olvasni őket, ígérem. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...