2015. december 28., hétfő

Becca Fitzpatrick - Crescendo

Író: Rebecca Fitzpatrick
Cím: Crescendo
Eredeti cím: Crescendo
Oldalszám: 390
Elmesélő: Nora Grey, E/1.
Kategória: misztikus ifjúsági (romantikus, fantasy)
Eredeti megjelenés éve: 2010.
Kiadás éve Magyarországon: 2014.
Könyv további részei: Csitt,csitt , Vihar előtt, Végjáték

Rövid tartalom:


Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.

Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?


Saját vélemény:


   Ez a könyv nálam már az elején kiverte a biztosítékot, ezért hetekig nem folytattam az olvasását, de a mai napon befejeztem, és hát meg kell hogy mondjam, igencsak meglepődtem.
   Nem tartozik a kedvenceim közé ez a sorozat, ezáltal kevesebb lelkesedéssel kezdtem neki a fejezeteknek, de körülbelül a könyv felétől egyszerűen képtelen voltam letenni. Nora az a szereplő, akinek a személyébe sosem éltem bele magamat szívesen, többnyire paranormalitása miatt. Folt meg hát... Nem részletezném, Ő Folt és kész. :D 

   A könyv alap ötlete is nagyon tetszett, ráadásul a vége is érdekfeszítőre sikeredett, szóval mindenképpen el fogom olvasni a folytatását a közeljövőben.

Értékelés:


★ ★ ★ ★ ☆Online elérhetőség:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...