2016. április 10., vasárnap

Sorozatajánló: Agymenők (The Big Bang Theory)

Műfaj: vígjáték




Rendező: Mark Cendrowski

Főbb szereplők: 

Jim Parsons - Sheldon Cooper
Johnny Galecki - Leonard Hofstadter 
Kaley Cuoco - Penny
Simon Helberg - Howard Wolowitz 
Kunal Nayyar - Rajesh Koothrappali
Mayim Bialik - Amy Farrah Fowler
Melissa Rauch - Bernadette

Rövid tartalom:



Leonard (Johnny Galecki) és Sheldon (Jim Parsons) az elméleti fizika nagymesterei. Nyugodtan élik unalmas életüket, a való világ történéseiről fogalmuk sincs. Amikor váratlanul beköltözik Penny (Kaley Cuoco), az új szomszéd, a két jó barát élete gyökeres fordulatot vesz. Feltárul előttük a világ, annak minden "szépségével" és nehézségével.


Saját vélemény:


Nagyon régóta ismerem ezt a sorozatot, és számomra örök kedvenc marad. Azt hinné az ember elsőre, hogy valami nagyon tudományos lesz, amit még a legjobb fizikusok is alig értenek meg, pedig ez nem így van. Személy szerint évekig vártam arra, hogy szerezzek valami fizikai alapismereteket, hogy amikor elkezdem nézni az Agymenőket, értsek valamit, mert a nővéreim azzal etettek, hogy nem fogom érteni a párbeszédeket.
Itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ahhoz, hogy tudj valamin nevetni, nem kell tudomány. Pláne ennél a sorozatnál, hiszen arról szól, hogy a kockák hogyan törnek ki a komfortzónájukból, és hogyan lesznek "normális emberek". Nem elég, hogy szórakoztató a sorozat, még az alap történetszál is nagyon jó, egyszerűen érdekli az embert, hogy vajon szerelmesek lesznek-e a kockák, összeházasodnak-e valakikkel, meg úgy általánosságban, sikerül-e nekik megváltozni, és élvezni az életüket úgy, hogy nincsen ötmillió kémcső meg egyenletekkel teli táblák a közelükben. 
Talán kijelenthetem, hogy szerintem a világon az egyik legjobb színész a Sheldont alakító Jim Parsons. Nagyon nehéz egy olyan karaktert már megírni is, nem hogy eljátszani, mint Sheldon, úgyhogy minden tiszteletem Jim-nek és szerintem tényleg megérdemelte azt az Emmy-díjat.

Értékelés:

★ ★ ★ ★ ★



2 megjegyzés:

  1. The Big Bang Theory! ^^ A Jóbarátok mellett szintén a kedvenc sorozataim toplistáján marad ez a sorozat! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is, bár én a Jóbarátokért nem igazán rajongok... :( Számomra még az ilyen örök kedvenc az az Egyszer volt, hol nem volt.♥ (Meg a PLL, meg a TWD, meg a The 100, de shh :D)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...