2016. december 11., vasárnap

Story of My Life Music Challenge

Sziasztok! Barby által ki lettem hívva egy újabb kihívásra, ami nem más, mint a Story of My Life Music Challenge.


Hogy mi is ez valójában?

Virág, a Never Let Me Go írója találta ki ezt a kihívást, melynek feladatai:1. A poszt elejét ellátni a fenti képpel, ami a kihívás jelképe, majd megjelölni egy linkkel a Never Let Me Go-it, mint a kihívást indító blogot.

2. Bemásolni a „feladatok” részt, így ismertetve mindenkivel a kihívás lényegét és felépítését.

3. Kiválasztani 10 idézetet dalokból, amik leírnak téged, megmutatják az életed egy részét, egy fontos érzelmedet vagy gondolatodat, és leírni őket előadóval és címmel együtt, majd adni egy rövid magyarázatot arról, mit is jelent neked az a pár sor, amit idéztél. Így a kihívás arra is jó, hogy az olvasók kicsit jobban megismerjenek, és remélhetőleg még te is jól szórakozol közben.

4. Kihívni pár bloggert-bloggerinát, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz!Tök király, nem?Na, de akkor a teljesítésem:


1. Sia - The Greatest"Nem adom fel, nem fogom feladni

Nem adom fel, nem nem nemSzabad vagyok, hogy a legjobb legyek, élek

Szabad vagyok, hogy a legjobb legyek ma este"
Az elmúlt időszakban elég nehéz volt nekem minden, ugyanis kilencedikes lettem és iskolát váltottam. Olyan helyre mentem továbbtanulni, ami több, mint kétszáz kilométerre van a házunktól, ráadásul még soha az életemben nem jártam ott korábban. Nem ismertem senkit, azt sem tudtam, hogy mi hol van, és ez a dal pont akkor jelent meg, mikor egy kis támaszra volt szükségem, és segített egy kicsit tisztázni a gondolataimat a suli, a kolesz, a város és a céljaim elérése kapcsán.

2. P!nic at the Disco - Hallelujah


"Senkinek nem kellesz, ha nincsen szíved és

Csinosan ülök a vadiúj sebeimmel és

Sosem fogod megtudni, ha meg sem próbálod újra

Szóval próbálkozz

Próbálkozz

Próbálkozz"Elég ambiciózusnak (és mazochistának) tartom magamat, ugyanis mindig hatalmas nagy őrült álmokat akarok megvalósítani. Az egyik bejegyzésemben olvashattatok is párról, és úgy egy évvel ezelőtt (talán kábé ezt a dalt is akkor hallottam először) csaptam az asztalra, hogy már pedig én ezeket akkor is meg fogom csinálni, lehetnek akármilyen nehezek, vagy éppen lehetetlenek. Sokszor estem már orra, és bizonytalanodtam el, de még sosem adtam fel. 

Első lépés, Kaposvár kipipálva. A másodiktól meg már csak egy nagyon pici választ el. Ha már sikerült végre elkezdenem, illene is befejeznem, nem?3. twenty one pilots - Fairly Local

,,Nem vagyok teljesen gonosz 

Harcolok, amit nem kellene, 

Tudom, hogy érzelmes vagyok 

Amit akarok, azt próbálom menteni 

Tudom, ki is vagyok igazán 

Igazán van választásom 
Holnap ütemet váltok 
Hogy megsemmisítsem a tegnap táncát"Ez a legpéldaértékűbb pár sor, amit valaha is hallottam. Ilyen szeretnék lenni, hogy lazán ki tudjam ejteni a számon az ehhez fogható mondatokat, de még sajnos nem jutottam el arra a szintre. Mert még nem teljesen tudom, hogy ki is vagyok igazán.

4. Sido - Bilder in Kopf

"Konzervált és archivált, elmentettem
Lepecsételt és megszámozott, hogy könnyű vagyok
Amikor az emlék lassan elvész,
Én mégiscsak pontosan tudom, hol találhatja meg őt az ember"Még a nővérem mutatta ezt a dalt, és ebben a pár sorban tisztára magamra leltem. Alapjáraton véve én egy borzasztóan feledékeny ember vagyok, de egyes emlékekre tökéletesen emlékszem, minden egyes percére, néha sokkal jobban is másoknál. Ilyenkor olyan az agyam, mint az a fekete fényképalbum az ezüst gombbal.

5. P!nk - Just Like Fire

"És az emberek azért nevetnek ki téged, mert ők pont ugyanolyanok, mmm, mmm
Nézd, inkább más lennék, mi mennénk egy másik úton
Akkor játsszuk a játékot, mmm, mmm"


Ehhez csak kettő rövid kis sztorit fűznék hozzá:

Első héten Kaposváron sétálunk a vasútállomás környékén az egyik barátnőmmel, ő úgyszintén elég messziről jött, és csak párszor járt ott.
Ő: "Úristen, itt milyen helyes fiúk vannak!"
Én: "Úristen, itt milyen jó a beton!"

A másik szintén év eleje felé volt, álltunk a buszmegállóban ugyan azzal a barátnőmmel, és tényleg, már minden bajunk volt, este hét körül járt az idő vasárnap, fáztunk, éhesek voltunk, és egyfolytában azt hajkurászta, hogy "csak érjünk már oda", "megfagyok", "sosem érünk oda", "hol van már az a busz?", mire én hirtelen felpillantok rá, és halál komoly arccal megszólalok:
- Szerinted az afroamerikaiak el tudnak pirulni?
6. Rag'n'Bone Man - Human,,Ne kérdd a véleményem

Ne várd, hogy hazudjak"
Mindig őszinte vagyok másokkal, ami végül is nem feltétlenül egy rossz tulajdonság, de azért én is ismerem a bizonyos határokat. Addig nem mondom az illető képébe például, hogy rosszul áll neki a pólója, míg ki nem kérdezi róla a véleményemet.
Sokan nem kedvelnek emiatt a tulajdonságom miatt, de most őszintén, senki sem várhatja el tőlem, hogy azért hazudjak nekik, hogy jobban megszeressenek.

7. Katy Perry - Rise

,,Amikor, amikor a tűz újra a lábam alatt van
És a keselyűk elkezdenek körözni
Suttogják „kifogytál az időből”
De mégis, emelkedek
Ez nem hiba, nem véletlen
Amikor azt gondolod, a végső vég már közeledik
Gondold újra
Ne lepődj meg, én továbbra is emelkedek"


Sokan mondják az ember életében, hogy ez sem fog menni, az sem fog menni. Egy párszor már én is megtapasztaltam ezt a saját bőrömön. De a helyzet az, hogy mi alapon mondja neked bárki is, hogy "képtelen vagy rá"? Ha te úgy gondolod, hogy neked az a valami menni fog, akkor az igenis menni fog, aztán meg pisloghatnak a többiek ha sikerül megcsinálnod a "lehetetlent". 


8. Luxuslärm - Leb' deine Träume


,,Ha repülni akarsz,

állj a széllel szembe!

Le tudod győzni az árnyakat,

mert a csillagok sokkal közelebb vannak hozzád.

És a fal végén tovább

haladhatsz, ha ugrasz.

Minden nap, minden perc oly

sokat adhat neked, csak te adod

bele szíved-lelked!"Csak te tudhatod, hogy mit akarsz, légy bátor megtenni, ne foglalkozz semmilyen hátráltató tényezővel, csak éld az álmaidat és használj ki minden percet az életben, hiszen egyszer élünk. :D

9. Tankcsapda - Alföldi gyerek


,,Alföld itt mindenkit mindenki lát nincs ami
Eltakarná az ember fiát
Se az örömeit se a búját, baját

Mint a vizet, úgy iszunk meg minden piát

Alföld itt télen pustol a hó

Nyáron cseresznyéből van a fülbevaló

Hiába szidják, már nem érdekel

Ezek hozzám már nem érnek el…"Minél idősebb leszek, annál inkább idézem fel szívesebben a kisgyerekkori élményeimet. Bács-Kiskun megyében éltem tizenkét éven át, és csak most kezd előtörni ez az igazi alföldi énem. Pesten és Kaposváron is egyaránt teljesen más gyereknek lenni, pláne ott felnőni, és nem feltétlenül tudhatják, hogy milyen érzés fára mászni, vagy megetetni a tyúkokat, vagy a traktorsofőröknek inteni minden reggel  suliba menet.
Ami nem mindig rossz dolog, természetesen.10. John Legend - All of me,,Mihez kezdenék az okos hozzászólásaid nélkül?

Bevonzottál, hogy utána elzavarhass

Elcsavartad a fejemet, nem viccelek, nem bírlak leállítani

Mi járhat abban a csodálatos elmében?

Rajta vagyok a varázslatosan rejtélyes járatodon

És annyira szédülök. Nem tudom mi ütött belém, de majd jobban leszek"


Először is, imádom ezt a dalt, meg John Legend hangját is. Megnyugtató, ráadásul gyönyörű a szövege. Azonban nem vagyok és még sosem voltam szerelmes. Akkor miért választottam tizediknek egy romantikus dalt?
Azért, mert remélem, ha kapcsolatban leszek, én is így fogok érezni, meg majd Ő is, ha ezt a számot hallgatja. Hogy magunkra lelünk ebben a dalban a sorokat újraolvasva. Köszönöm szépen még egyszer a kihívást Barbinak, én egy embert szeretnék kihívni, Katicát. :) Remélem, hogy te is kitöltöd, én nagyon élveztem leírni minden egyes sort ebben a bejegyzésben, úgyhogy remélem, neked is tetszeni fog. :D

Nagyon jó kihívást találtál ki, Virág, köszönöm, hogy részese lehettem! :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...