2015. július 16., csütörtök

Könyvajánló: Becca Fitzpatrick - Csitt,csitt

Író: Rebecca Fitzpatrick
Cím: Csitt, csitt
Eredeti cím: Hush, hush
Oldalszám: 360
Elmesélő: Nora Grey, E/1
Kategória: Fantasy (akció, ifjúsági, romantikus) 
Eredeti megjelenés éve: 2009.
Kiadás éve Magyarországon: 2010.
Könyv további részei: Crescendo, Silence, Finale
Kiadó: Könyvmolyképző

Könyv tartalma:

SZENT ESKÜ. BUKOTT ANGYAL. TILTOTT SZERELEM. 

A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Saját vélemény:


A könyv tartalma magáért beszél. Nekem személy szerint tetszett, sok volt benne az akció, a romantikát meg nem vitte túlzásba Becca. 
A főszereplő, Nora és a barátnője, Vee teljesen különböznek egymástól, de éppen ezek miatt az ellentétek miatt és a belőlük kialakuló apró konfliktusoktól látszik a kapcsolatuk mélysége, és emiatt válnak annyira szerethetővé ezek a karakterek. Folt egy tipikus magába forduló és titokzatos rosszfiú, aki természetesen különleges képességekkel rendelkezik. Kifejezetten nem tetszett a könyvben, hogy bár az alaptörténet nagyon érdekes és egyedi, Foltot nem igazán sikerült különlegessé tennie az írónőnek tekintve, hogy szinte minden második romantikus young adult-ban ilyen férfi főszereplővel találkozhatunk. 
Nem tagadom, a vége (legalábbis számomra) eléggé kiszámítható volt, viszont alapvetően a sztori jó, minden sor olvastatta magát, valamint nagyon érdekes világot hozott nekünk létre Becca, ami miatt fantasy rajongóknak kihagyhatatlan olvasnivaló ez a könyv.

Értékelés:

★ ★ ★ ☆ ☆

Online elérhetőség:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...