2015. július 26., vasárnap

Könyvajánló: Joss Stirling - Lélektársak (Sky)

Író: Joss Stirling
Cím: Lélektársak (Sky)
Eredeti cím: Finding Sky
Oldalszám: 346
Elmesélő: Sky Bright, E/1.
Kategória: Fantasy (romantikus, ifjúsági)
Eredeti megjelenés éve: 2010.
Megjelenés éve Magyarországon: 2012.
Könyv további részei: Lélektársak (Phoenix), Lélektársak (Crystal)
Kiadó: Manó Könyvek


Könyv tartalma:

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül. 

Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt… 
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.


Saját vélemény:

Nagyon szeretem ezt a könyvet, mert kreatív, akciódús és sok kedves emlék köt hozzá. Több, mint ötször olvastam el összesen, de mindig kíváncsi voltam a végére, és hogy mi lesz Zeddel és Skyjal, pedig tudtam jól, hogy mi fog történni. Egyszerűen elvarázsolt az  alap ötlete, és a fejezetekkel együtt sodródtam a könyv végéig. Nem hétköznapi családról és múlttal rendelkező lányról van itt szó a történetben, szóval ha nem is most, akkor később adjatok egy esélyt ennek a trilógiának, mert egyszerűen fantasztikus!

Értékelés:

★ ★ ★ ★ ★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...