2015. október 2., péntek

Véleménykifejtés: LMBT

Figyelem! Ezzel a bejegyzéssel senkit sem szeretnék megsérteni. Ez csak az én véleményem, nem kötelező elolvasni. 




Sziasztok! Egy pár napja nagyon felhúztam magamat ezen a témán, és gondoltam itt az ideje, hogy tisztázzam a saját véleményemet a homoszexuálisakról, vagyis a melegekről. Tudom, ez is egy kényes téma, de amit nekem mondtak erről, mint saját vélemény, az nagyon felidegesített. 
Hittanon szóba került ez a téma, mint egy egyszerű kis kibeszélendő apróság. Ne értsétek félre, tiszteletben szoktam tartani mások véleményét, de amikor azt mondják nekem, hogy a melegek elítélendőek, mert csak, akkor az már több a soknál. 

Szóval hittanon én, meg Léna barátnőm leálltunk vitatkozni emiatt a hitoktatóval, ugyanis elkezdte nekünk mondani, hogy a homoszexualitás egy gyerekkorban kialakuló betegség, és hogy ebből ki lehet ám gyógyulni, csak akarni kell, és elfogadni a segítséget, viszont vannak olyanok, akik ezt nem teszik meg, ezért a melegek (igen, így összességében) elítélendőek. 

Na, álljunk meg. 

"A homoszexualitás egy gyerekkorban kialakuló betegség..." Meglehet. Ki tudja? Szerintem ennek több oka is lehet, úgyhogy ezt nem feltétlenül kell elkönyvelni egy betegségnek. Meg persze nem feltétlenül gyerekkorban derülhet ez ki. Viszont azon akadtam ki a legjobban, hogy a tanár úr azzal érvelt, hogy mivel a Biblia nem ír a homoszexualitásról, ezért ezt máris egy zavarnak lehet tekinteni egy meleg embernél. 

"...ebből ki lehet gyógyulni..." Miért, hogy működik ez, egyik nap még súlyos melegségben szenved valaki, megiszik pár Neo Citran-t, és egy-kettőre újra hetero lesz? :D 

"...csak akarni kell, és elfogadni a segítséget, viszont vannak olyanok, akik ezt nem teszik meg..." De erre nem tudnak csak úgy igent mondani! Ez olyan, mintha felajánlanák nekem, hogy segítenek abban, hogy ne a fiúkat, hanem a lányokat szeressem. Abszolút nem mennék bele, mint ahogyan egy meleg sem. Identitás kontra identitás. 

"...ezért a melegek elítélendőek..." Húha, ezt aztán meg tetszett magyarázni. Na de ácsi. Ha a homoszexualitás gyerekkorban alakul ki valami súlyos trauma után, akkor elítéli azokat. Vagyis, elítéli a pszichiátriai betegeket és a kleptomániásokat is? Gratulálok, tanár úr, Ön a legönzetlenebb hitoktató. 

,,Dehogyis, a kleptomániaság és a melegség egyáltalán nem hasonlítanak, ne keverjük a szezont a fazonnal!"

Miért ne hasonlítanának? A kleptomániaság egy betegség, szintúgy a melegség, ahogyan Ő említette, és ki lehet belőlük gyógyulni, de mégis elítéli őket. Akkor hogy is van ez? 


Ezzel a bejegyzéssel nem azt akarom mondani, hogy a melegség egy nagyszerű dolog, de szerintem vannak olyan emberek, akik túlreagálják ezt az egészet. Rengeteg megcáfolandó tény van azok közül, amiket felsoroltam, viszont szerintem nem is az a lényeg, hogy ez hogyan alakulhat ki valakiben. Inkább felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy egy homoszexuális is ember. Személy szerint annak a híve vagyok, hogy mindenkivel úgy viselkedek, ahogyan szeretném, hogy ők is viselkedjenek velem. Én sem örülnék azért, ha elítélnének azért, mert valamilyen dologban más vagyok, mint a körülöttem lévők. Szerintem te sem.

A mai világban mindenkit arra buzdítanak, hogy adják önmagukat, viszont mikor ezt tényleg megteszik, akkor jönnek a vádaskodások és az ítélkezések, mert valaki más, mint a többiek. Viszont a tanár úr minden vasárnap arról prédikál, hogy tanuljunk meg nem ítélkezni, megbocsátani és fogadjunk el a másokat, viszont pár nappal később a palástot levetve, hittan órán teljesen más véleményt mondott. Úgyhogy Lénával mi is tartottunk neki egy 45 perces prédikációt. :)

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon, de nagyon kényes téma, amibe belenyúltál. A legtöbb ember ugyanis nem éppen toleráns, ha "ferde hajlamról" van szó. Én azon kevesekhez tartozom, akik igen, de nálam is van egy bizonyos határ, ami már sok.

    A sok közé tartoznak a melegfelvonulások, amiket még a melegek is el szoktak ítélni. Ugyanis - ezt egy volt meleg ismerősöm mondta - ezek a felvonulások, meg parádék csak adják a lovat a nem éppen toleráns emberek alá, szítják a feszültséget, és ezzel a normális, nem magamutogató melegeket is rossz színben tüntetik fel. Én ezt elfogadom, és nem is támogatom a parádét. Ahogy az is ellenemre van, ha valaki (most szexuális, társadalmi, vallási, vagy bármilyen irányultságtól függetlenül) arra akar engem kényszeríteni, hogy fogadjam el őt. Nem szeretem, ha az arcomba tolja valaki a "másságát", vagy bármijét. Hadd döntsem már el én magam, hogy elfogadom-e az illetőt olyannak, amilyen, vagy sem. Nem azt mondom, hogy mindenki, aki nem heteró, az fúj, hanem azt mondom, hogyha a melegek közül az a kis réteg nem hívná fel magára ilyen kényszeredett, direkt bicskanyitogató módon a figyelmet, az emberek jóval normálisabban fogadnák a dolgot. Ez persze csak az én szerény véleményem.

    A tudomány mai állása szerint egyébként a homoszexualitást egy hibás gén okozza, amely vagy aktívvá válik, vagy nem. Szóval nem úgy van, hogy valaki egy nap úgy dönt, hogy leszbikus, biszex, meleg vagy akármi lesz, hanem a gén maga lép működésbe. Ezt persze kiválthatja gyermekkori trauma, családon belüli erőszak, nemi erőszak (nemtől és kortól függetlenül), vagy bármi más is.

    VálaszTörlés
  2. Nehéz téma, tényleg. Vannak akik elfogadják, vannak akik nem, viszont egy hitoktatótól ne várd azt, hogy elfogadja a melegeket. Biztos vannak kivételek, de a legtöbben tényleg undorodnak a dologtól és nem akarják ezt látni. Amit szintén meg lehet érteni.
    Noha én sem ítélem el őket, sőt rengeteg ezzel kapcsolatos animét, videót, filmet nézek, ettől függetlenül tiszteletben tartom azok véleményét is, akik nem bírnak rájuk nézni.

    Noha szerintem is sok, hogy bárki azt mondja, hogy betegség, stb. De ettől függetlenül meg kell érteni, hogy a vannak akik undorodnak ettől, és ő tőlük nem várhatjuk el, hogyha szóba kerül a téma a melegek pártját fogja.

    Az, hogy hogyan alakul ki nem tudom, őszintén szólva nem is érdekel annyira.

    Puszi: Rowena :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...