2016. augusztus 19., péntek

Könyvajánló: Anna Todd - Miután elbuktunk

Író: Anna Todd
Cím: Miután elbuktunk
Eredeti cím: After we fell
Oldalszám: 676
Elmesélő: Tessa Young, E/1., Hardin Scott, E/1.
Kategória: romantikus
Eredeti megjelenés éve: 2014.
Kiadás éve Magyarországon: 2015.
Könyv további részei: Miután, Miután összecsaptunk, Miután boldogok leszünk

Rövid tartalom:
Tessa ​​és Hardin élete eddig is bonyolult volt. 

Most még bonyolultabb lett. Miután elbuktunk, 

az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

Tessa pont az élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden megváltozik körülötte. Először az ő családjáról tudnak meg addig rejtegetett titkokat, aztán Hardin családja okoz nekik váratlan meglepetéseket. Ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek, és még jobban megkérdőjelezik a közös jövőjüket, amelyért már annyit küzdöttek. Tessa élete kezd szétesni. Semmi sem az, aminek hitte. Sem a barátai, sem a családja. Hardin, az egyetlen személy, akire támaszkodhat, nagyon dühös lesz, amikor tudomást szerez Tessa döntéséről. Ahelyett, hogy mellé állna, mindent elkövet, hogy megtorpedózza a terveit. 
Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és bármi áron meg akarja védeni. De más szeretni valakit, és megint más beengedni az életünkbe. Tessát kezdi kimeríteni a féltékenységi jelenetek, a féktelen dühkitörések, és a bűnbánó bocsánatkérések ördögi köre. Senki iránt sem táplált még ilyen heves érzelmeket, senki sem gyújtotta így lángra a testét… De meddig képes a tűz és a szenvedély ellensúlyozni ezt a sok drámát és szenvedést? Azelőtt elég volt a szerelem, hogy összetartsa őket. De ha Tessa most a szívét követi… akkor vége lesz a kapcsolatuknak? 

Anna Todd elsőkönyves író, aki Texasban él a férjével. Valószínűleg megdöntöttek néhány rekordot, amikor alig egy hónappal az érettségi után összeházasodtak. A férje háromszor teljesített szolgálatot Irakban, és Anna addig különféle alkalmi munkákat vállalt. Többek között eladó volt egy illatszerboltban, és adatfeldolgozó az adóhivatalban. Mindig szeretett olvasni, rajongott a fiúbandákért meg a romantikus regényekért. Most sikerült egyesítenie a három szenvedélyét, és nagyon élvezi, hogy az élete egy megvalósult álom lett.

Saját vélemény:

   Hálám örökké üldözni fog, Anna Todd, hogy Hardin szemszögét is leírod. De komolyan. A könyv elején egyszerűen képtelen voltam elviselni Tessa hisztijeit, és hála a magasságosnak Hardin volt az, aki engem megmentett a bajtól.
   Kábé úgy a könyv feléig gyűlöltem Tessát. Egy idegesítő kis liba, de a történet második részénél kezdett ésszerűen gondolkozni. Őszintén bevallom, nagyon büszke voltam rá, amikor Seattle-be költözött. Nem adta fel az álmait, pedig lett volna rá egy-két alkalom. Hardin meg... Nem is tudom, hogy mit mondják rá. A dühkitörési problémákat kezelnie kéne, de ennek ellenére teljesen megértettem minden egyes "jó szándékú" cselekedetét. Ebben a részben tényleg nem volt valami könnyű neki, és a francba is, egyre több titok került felszínre, ami meg még inkább megnehezítette a dolgokat. Tehát pl. ami a végén történt... Istenem, csak nekem nem esett le a korábbi részekből, hogy ez lesz? Teljesen le vagyok most sújtva. 
   Be kell hogy valljam őszintén, ez a rész jobban tetszett, mint az előző. Nyugisabb volt, látszik, hogy már a poklon túl vannak Tessáék. De miért érzem úgy, hogy még lesz valami hatalmas nagy, végső galiba? Én nem akarooom!

   Landon-t meg úgy sajnálom. Ő a kedvenc szereplőm az egész történetben, vicces, jó fej, aranyos, törődő, és annyira rossz volt itt boldogtalannak látni. A szívem is fáj érte. Azért remélem, hogy a sorozat végén minden jól fog alakulni az életében, mert baromira megérdemelné.
   A lényeg a lényeg, már rettenetesen kíváncsi vagyok a végére. Sajnos egy-két spoilert megtudtam róla, de ennek ellenére is szerintem bőven lesz min meglepődnöm a könyv során. Mert hát, Tessa és Hardin története lezárul. Olyan furcsa. Nagyon a szívemhez nőtt a történet, még ha néha úgy is hangzott egy-két véleményezésemnél (miket beszélek, össz' vissz' kettő volt eddig :'D), hogy nem tetszik a Miután sorozat.

Értékelés:


★ ★ ★ ★ ☆Online elérhetőség:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...