2016. augusztus 2., kedd

30 napos könyvkihívás: 07.

Egy leginkább alulértékelt könyv


~ Sam ~



Rengeteg értékelést meg véleményezést olvastam róla, és szinte mindenki azt mondta, hogy ez a könyv szar, mert sok benne a szenvedés. De hát miért csodálkoznak? Elnézve Callie és Kayden múltját, szerintem én is mindent úgy csináltam volna, mint ők. Ráadásul hihetetlenül nagy lépést tettek az életük jobbá tétele érdekében, és hát az sem lehetett könnyű. 
Amit még nem értek: attól, hogy a szereplők szenvednek valami miatt (hozzátenném, tökre érthető módon), miért lenne szar a könyv? A történet jól ki van dogozva, vicces, ráadásul az író stílusa sem rossz, de ezt az emberek nem veszik figyelembe olvasás közben, csak az érdekli őket, hogy mennyit sírnak benne. Sajnálom, hogy annyira alul értékelt ez a könyv, hiszen ez egy zseniális zárása Callie és Kayden életének egy szakaszának.


~ Léna ~



Számomra elég egyértelműen alul értékelt Abbi Glines Sea Breeze sorozatának első kötete, a Te vagy nekem a levegő. Szerintem ez nem a tipikus "sztár-szegény lány" sztori, sőt nekem nem is hasonlít rá, szóval a könyv különleges és emelett egyébként szerintem király. Sajnálom, de nincs jobb szó. :D Imádom Saide White stílusát, személyiségét. Jax Stone pedig a tinik falának szokásos díszítőeleme, ami már-már kötelező, de Saidenek egyáltalán nem ez imponált, hanem az igazi Jax személyisége (bár nekem ő valamiért nem vált könyvbeli álomfiúvá). Az írónő nagyon jól mutatta be a híresség (leginkább) hátrányait, emellett falni lehetett a sorait, fantasztikusan ír. Ismételten mindenkinek ajánlanám, szerintem nem érdemli meg a sok negatív kritikát. :)

2 megjegyzés:

  1. Sammel egyetértek. Imádooooooom azt a sorozatot, hozzák már a többi részét, mert meghalok nélküle. Mondjuk nem mindegyik a Callie&Kayden párosról szól. De segáz.
    Viszont olvastam a Te vagy nekem a levegőt... Mind igaz, amit mondasz. A stílus maga nem volt rossz, de a történetből szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni. Ugyanazokat a "megpróbáltatásokat" lőtte le az írónő kétszer is. (Mikor Jaxnek el kellett utaznia.) Inkább vitte volna magával, hogy Sadie is lássa meg az árnyvilágát. Továbbá a srác nekem túúúúúl csöpögős volt. Nem mondok ilyet, pedig annyira reménykedtem benne, mert imádom a zenész srácokat (Stage Dive *---*), de nem... Egyszerűen az zavart, hogy lehetett volna jobb is.

    VálaszTörlés
  2. Léna: Igen, egyetértek, de nekem valahogy mégis a szívemhez nőtt a történet és nem értem, hogy miért van ennyire alul értékelve. Sosem lesz a kedvencem (az a Miután marad), de szerettem és sajnálom, hogy ennyi ember van, akiknél nem ezt a hatást érte el. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...