2016. augusztus 13., szombat

30 napos könyvkihívás: 18.

Egy könyv, amiben csalódtál

~ Sam ~

Elég egyoldalúra sikeredett a választásom. Őszintén, ha sodrófával vernek sem tudnám megmondani, hogy mi is történt ebben a könyvben. Annyi maradt meg nekem az egészben, hogy Lia egy hisztis liba (most vissza kellett fognom magamat, hogy nehogy valami csúnyát írjak), gyűlöltem úgy, ahogy van, hogy mi a francért kell berakni egy olyan szereplőt a történetbe, akit Szánkónak hívnak (Észrevettétek már, hogy az összes Leiner Laura könyvben van egy idióta nevű szereplő? Gomba, Szánkó, Hipó, Puding...), hogy teljesen felidegesített az a fajta emberi lealacsonyítás, ami itt ment (tehát ez a tipikus: te lúzer vagy, akkor nem állok veled szóba hülyeség), és hogy ez a könyv a SzJG alteregója. 
A borító az szerintem nagyon szép - bár a mostani az kevésbé -, és Laura stílusa is szerintem fantasztikus, de azért a korábbi könyveihez képest nagy csalódás volt számomra. Lehet, hogy újraolvasom, csak hogy felelevenítsem a történetet. Sajnálom, egyszerűen képtelen vagyok többet mondani jelenleg erről a könyvről. 

~ Léna ~


Nem Stephen King A holtsáv című könyve volt számomra csalódás, és nem is az író, hanem inkább az, hogy nem tudtam vele azonosulni. Mindig is „szerettem volna szeretni” a könyveit, mert nagyon tisztelem magát az embert és a horrort/thrillert is imádom, azonban az írásstílus egyszerűen nem jött át. Ez valószínűleg a korom miatt van, mert rengeteg kritikát olvastam a történetről és sokan írták, hogy kamaszként elolvasták, akkor nem tetszett nekik, majd később hatalmas fanokká váltak. Pár ember említette még a lélektani vonalát a regénynek, ami miatt még inkább úgy gondoltam, hogy tetszhet. Sajnálom, hogy nekem nem sikerült King fanatikussá válnom, de ami késik nem múlik. A későbbiekben, érettebb fejjel biztosan elolvasom még egyszer és őszintén remélem, hogy megszeretem. :)

2 megjegyzés:

  1. A Leiner Laura kötettel egyet tudok érteni. Nagyon. Egyszerűen borzalmas volt, próbálkoztam az újraolvasásával de az első három oldal után azt mondtam: Kösz, mégse.
    Tömény szenvedés, talán még nagyobb, mint Renié a SZJGben, csak neki az 5 köteten át tart, de Liáé csak egyen. (Halleluja.) Erre a könyvre sajnos a csalódás enyhe kifejezés.
    Bocsi, Léna, nem olvasok krimit/thrillert, mert úgy unblock szerelmetes típus vagyok, szóval ahhoz nem tudok hozzászólni. ://

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Képzelheted, hogy hogy kiakadtam, amikor azt írta nekem a Léna, hogy ő szereti az ASz-t. :D:D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...